Nu de eerste namen bekend geraken voor het programma van Geel Zomert! 2011 komt de ambitie van dit wekelijkse vakantiefestival steeds duidelijker boven drijven.

Een nieuwe recordopkomst, vorig jaar werden voor de ganse reeks zo’n 14000 bezoekers geteld of om en bij de 1400 per week, ligt zonder twijfel in het bereik.
 
Sinds het Geelse stadsbestuur begin 2007 besloot om de samenwerking met de vzw Divers stop te zetten en de organisatie van de tanende ‘tuinconcerten’ zelf in handen te nemen, ging het vrij snel de goede kant uit. Dat gebeurde dan onder de nieuwe naam van ‘Geel Zomert!’.
 
formule blijft
Gestuwd door de professionele aanpak van dit opzet en de coördinatie vanuit de dienst Toerisme, werd er resoluut gekozen voor een korter bij het doelpubliek aanleunende programmatie. Als uitgangspunt blijft men zich ook nu aan het concept houden van een gratis festival waar gezelligheid, ontmoeting en een leuk concert de sterkhouders zijn. De recordbelangstelling van 2010 leverde nog maar eens het bewijs dat Geel en de omliggende regio daar oren voor heeft.
 
Guy Swinnen was vorig jaar de absolute koptrekker met ruim 2600 toeschouwers. Wat aantallen betreft wordt hij in dat rijtje gevolgd door Nicole & Hugo en Eddy Wally (2221), Shifting Gear (bijna 1600) en Maximum Basie (1400). Het minpunt was een uitgeregend concert met de Antwerpse folkgroep Kandoris waarvoor niet eens helemaal 400 toeschouwers kwamen opdagen.
 
grote namen
De editie van 2010 was ook de allereerste die echt grote namen op het podium bracht. Uit die ervaringen hebben ze bij Toerisme Geel duidelijk hun lessen getrokken. Voor de komende editie mag men zich op vrijdag 5 augustus uitzonderlijk opnieuw verwachten aan een fameus optreden van Guy Swinnen (The Scabs). Twee weken later is het dan de beurt aan The Boozers, een fantastische Limburgese covergroep, om het Geelse publiek in vervoering te brengen.
 
Geel Zomert! blijft echter ook oog hebben voor lokaal getint en ontluikend talent. Via die weg belandt de Larumse band Dark Vetta Koppa op vrijdag 22 juli op het Geel Zomert! podium. Intussen staat ook al vast dat de reeks geopend wordt door The Cops, een bijzonder sterke tributegroep die uitsluitend werk brengt van de onnavolgbare The Police. Voor de rest van het komende Geel, Zomert! 2011 programma blijft het voorlopig nog koffiedik kijken. Bij Toerisme Geel wilden ze voorlopig enkel maar kwijt dat er nog groot volk op de affiche én het podium van de editie mag verwacht worden.
 
Geel Zomert! JUNIOR
Met de jaren is Geel Zomert! ook conceptueel gegroeid. In 2009 kwam er een extra namiddagconcert bij onder noemer van Geel Zomert! PLUS, om mensen met een respectabele leeftijd de kans te bieden om van een leuk concert te genieten. Na de voorbije succesrijke edities komt er aan dit verhaal een sterk vervolg met een optreden van Dana Winner en haar concertband op vrijdag 15 juli.
 
Bij jeugddienst De Bogaard was inmiddels het idee gegroeid dat Geel Zomert! best kon uitgroeien met nog een extra namiddagconcert voor een kidspubliek tussen 3 en 13 jaar. Inmiddels werden voor de eerste editie van Geel Zomert! JUNIOR op vrijdag 22 juli 2011 met Kids on the Dancefloor en de formatie De Planken met frontman Rob Teuwen (Billie uit FC De Kampioenen) de eerste acts vastgelegd. Daar zou kortelings nog een derde ‘kanjer’ van een naam aan worden toegevoegd.